Formstark Norrbotten är ett designprojekt som parade ihop formutövare och turistföretag, där jag deltog i team tillsammans med vildmarkscampen Cape Wild utanför Luleå. Huvudmålet för projektet var att designa en produkt eller tjänst till sitt teamföretag, och i mitt fall i team med Cape Wild, tog jag fasta på deras huvudattraktion älgen och designade en ljusstake som heter Alces Alces (‘älg’ på latin). Ljusstaken säljs omonterad, och passar därför turister och tillresta kunder extra bra, då produkten inte är ömtålig och inte heller tar så stor plats i resväskan. 
Inom projektet jobbade jag också med att ta fram förpackningsdesign till choklad (smaksatt med lingon och blåbär) och chipspåsar (torkat ren- och älgkött) i egen design för Cape Wild. Chips-förpackningarna gick inte vidare i produktion, men för chokladkakorna knöt Cape Wild ett samarbete med Arctic Treats i Kalix.
Ljusstaken Alces Alces och chokladkakorna finns att köpa i Cape Wilds egen souvenirshop.
Projektet startade 2020 och avslutades 2021 med en utställning på Norrbottens Museum. Under projektets gång hade jag stort stöd och hjälp av min projektmentor Lotta Kühlhorn.

Back to Top